top of page

Aurinkopaneelien mitoitus kannattavasti

Kuinka aurinkopaneelien mitoitus suunnitellaan?

 

Mitoitukseen vaikuttavat:

  • Kiinteistön sähkönkulutus

  • Käytettävissä oleva katon pinta-ala

  • Kohteen ominaisuudet

  • Asiakkaan toivoman tuoton prosentuaalinen osuus

 

Yleensä aurinkopaneeleilla pyritään korkeintaan 35 % tuottoon, sillä se pystytään tuottamaan järkevästi. Aurinkopaneelien mitoitus kannattaa optimoida kulutuksen mukaan, mutta ylimitoituskaan ei mene taivaan tuuliin. Sähköyhtiöt ostavat ylimääräisen energian, jolloin se tulee takaisin rahallisena tuottona. Laskuri näyttää kätevästi alustavan arvion.

 

 

Miten aurinkopaneelit kannattaa asentaa?

 

Aurinkopaneelit kannattaa asentaa aina katon eteläpuolelle. Mitä paremmassa kulmassa katto on ja mitä suurempi pinta-ala siitä osoittaa etelään päin, sen tuottavampi järjestelmä voidaan rakentaa. Lisäksi aurinkopaneelien mitoitukseen vaikuttaa se, missä päin Suomea kiinteistö sijaitsee: rannikolla auringonsäteet ovat voimakkaampia kuin muualla Suomessa.

 

Jos kattoasennus osoittautuu haastavaksi, aurinkopaneelit voidaan asentaa myös maahan. Paneelit voidaan suunnata suoraan etelään päin asennustelineiden avulla, mutta mitoituksessa on otettava huomioon varjostavat tekijät, joita on yleensä enemmän kuin katolla.

 

 

Ota harppaus kohti pienempää hiilijalanjälkeä ja pyydä Rasolin ammattilaiset paikalle!

 

Meillä on kymmenien vuosien kokemus aurinkopaneelien mitoitus- ja asennustöistä. Toimitamme ja asennamme laadukkaita Tier-1 paneeleita. Pystymme aloittamaan asennustyöt muutaman viikon kuluessa tilauksesta ja asennustöihin menee kaikkinensa yksi päivä.

Lähetä meille tarjouspyyntö

bottom of page