top of page
Aurinkopaneelit maatilalle

Aurinkopaneelit maatilalle & maatalouden tarpeisiin

 

Aurinkopaneelit ovat erinomainen ratkaisu maatalouteen, sillä järjestelmän tuotto on korkea ja tuotantoeläintilat voivat hakea avustusta järjestelmän asentamiseen. Näin järjestelmän takaisinmaksuaika jää lyhyeksi ja tilan hiilijalanjälki pienenee. Me toimitamme ja asennamme aurinkopaneelit maatiloille kaikkialle Suomeen. 

 

 

Jätä meille soittopyyntö >>

 

Näin aurinkopaneelit asennetaan maatilalle

 

  1. Yhteydenotto ja alkukartoitus: asiakkaan tarve, maatilan sijainti, sähkönkulutustiedot

  2. Alustava suunnitelma ja tarjous sähkönkulutustietojen ja rakennuksen ilmakuvien perusteella

  3. Maksuton kartoituskäynti paikan päällä

  4. Lopullinen tarjous ja sen hyväksyminen

  5. Järjestelmän asennus yleensä muutaman viikon sisällä

  6. Mobiilisovellusten käyttöönotto (vaatii hyvin toimivan nettiyhteyden)

Energiansäästöä ja vihreää näkyvyyttä

 

Aurinkopaneelit soveltuvat hyvin maatalouteen, sillä maatilat ovat usein aukeilla paikoilla, joissa on paljon tilaa ja vähän varjostavia tekijöitä. Nämä asiat edesauttavat aurinkosähköjärjestelmän tuottoa.

 

Maatiloilla kuluu paljon sähköä, joten on energiatehokasta, jos osa siitä pystytään tuottamaan uusiutuvilla menetelmillä. Oikein mitoitetulla järjestelmällä tuotto voi olla jopa kolmannes. Aurinkosähköjärjestelmä tuo myös positiivista näkyvyyttä maatilalle, sillä vihreitä tiloja arvostetaan nykypäivänä aikaisempaa enemmän. Tämä lisää myös tilan vastuullisuutta.

Tukea järjestelmän hankkimiseen

 

Maatilat voivat saada jopa 40 % tukea aurinkosähköjärjestelmän hankkimiseen. Tämä edellyttää, että tilalla on tuotantoeläimiä. Kokonaisinvestointi on siten pieni, ja takaisinmaksuaika jää lyhyeksi. Sen jälkeen kaikki on pelkkää tuottoa. Aurinkopaneelit kestävät jopa 40 vuotta, joten ne takaavat vihreän energiantuoton pitkäksi aikaa.

Jatkuva seuranta mobiilisovelluksella

 

Jotta aurinkopaneeleiden tuottoa voidaan seurata reaaliajassa sekä viikko-, kuukausi- tai vuositasolla, asennamme asiakkaillemme valmiiksi kätevän mobiilisovelluksen. Sovellusta voi käyttää puhelimella tai tabletilla, mutta se vaatii toimiakseen hyvän nettiyhteyden. Opastamme sovelluksen käytössä, mutta emme vastaa teknisistä haasteista ja nettiyhteyden laadusta. 

 


 

Rasol auttaa pienentämään maatilasi hiilijalanjälkeä

 

Esimerkiksi maitotiloilla on lypsyrobotteja ja jäähdytyskoneita, joten sähköä kuluu paljon. Tästä kolmannes voitaisiin tuottaa aurinkosähköjärjestelmän avulla. Vaikka alkuinvestointi vaaditaan, pitkäikäinen ja tehokas järjestelmä alkaa ajan kanssa tuottamaan roimasti säästöjä. Pystymme laskemaan jo etukäteen, millaisiin säästöihin järjestelmän avulla päästään.

 

Olemme kokeneita ammattilaisia, joten tiedämme, kuinka aurinkopaneelit mitoitetaan maatilalle kannattavasti ja tuottoisasti. Hoidamme asennustyöt laadukkaasti ja ripeästi. Ota meihin yhteyttä ja kerro tarpeestasi, niin pääset nauttimaan ympäristöystävällisestä sähköstä ja sen luomasta vihreämmästä imagosta päivittäin. Autamme myös tarvittaessa tukihakemusten kanssa.

Päätoimialuettamme on Sipoo ja ympäryskunnat kuten Kerava, Porvoo, Järvenpää, Tuusula, Espoo ja Vantaa. Meiltä kuitenkin toimitus ja asennus kaikkialle Suomeen.

Jätä meille soittopyyntö >>

bottom of page